Midt i eksamensperioden fant nær 70 spillere veien til Kjellær’n på Handelshøyskolen BI. Etter en lang og intens eksamen ved pokerbordene, hadde to kandidater bestått prøven som sikret dem en plass i landsfinalen. En av disse kan bli Norges representant i verdensmesterskapet i poker til sommeren.

Nettselskapet Poemoj Poker.com sponser denne våren en omfattende gratis turnering, som skal kåre Norges beste pokerspiller. Turneringen Poemoj Poker arrangeres av Casilando Casino og besøker ni byer frem til midten av mai. Vinnere fra hvert sted går videre til landsfinalen i Oslo 28. mai, og det er vinneren av landsfinalen som skal representere Norge i verdensmesterskapet i poker i Las Vegas i juli. Til nå har nitten representanter fra Bergen, Stavanger, Kristiansand, Sandefjord, Oslo og Trondheim kvalifisert seg.

Finalistene fra Sandvika er klare

Midt i eksamensperioden besøkte Poemoj Poker Tour studentbyen Sandvika. Der var det duket for eksamen i poker. Eksamens nervene så ikke ut la ingen demper på oppslutningen. 70 stykker møtte opp til Poemoj Poker Tour for å bli en av de to heldige som har sjansen til VM-billetten. Stemningen var på topp helt fra de første ble klappet ut etter bare minutters spill, til vinnerne var klare knappe fire timer senere. For første gang var det også en kvinne å skue på finalebordet. Det var Beate Pladsen (33) som har spilt poker to – tre år. Det holdt til en niende plass. De to som satt igjen med de beste kortene var Øyvind Mong (21) fra Sandvika og Kåre Råbakk (24) fra Oslo.

Vinneren, Øyvind Mong, er siste års student ved BI student og opprinnelig fra Egersund. Øyvind kom utelukkende på arrangementet for å vinne – han skulle nemlig ha eksamen i logistikk dagen etter.

– Jeg spilte som en villmann i begynnelsen, men hadde mye flaks så det gikk jo greitt!

På spørsmål om ambisjonsnivået foran landsfinalen svarer bar Øyvind bar en ting:

– Las Vegas here I come!

Andremann Kåre som også kommer til landsfinalen, har ingen stor ambisjoner med hensyn på plassering i finalen, men ser mest frem til å lære poker av mer rutinerte spillere der. Han spiller helst poker sammen med kompiser.